Ost och grönsakspannkaka

Serverar: 4 portioner

Det här är en riktig "man tager vad man haver" mat. Vispa ihop en pannkakssmet enligt grundreceptet. Byt gärna ut hälften av mjölken mot matlagningsgrädde för ett krämigare resultat.

Ingredienser

  • Grundsmet
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl Mjölk 3%
  • 3 ägg
  • 2-3 msk Svenskt Smör
  • Fyllning
  • 1 dl riven ost, Allerum Präst
  • Blandade grönsaker t ex paprika, broccoli och bladspenat
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
    2. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken samt äggen.
    3. Smält smöret och rör ned det i pannkakssmeten. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.
    4. Sätt ugnen på 200°.
    5. Fyll en rund eller avlång smord form med en bottenskyla av grönsaker.
    6. Slå på pannkakssmeten och strö riven ost över.
    7. Grädda pannkakan i 20 minuter.
    8. Servera gärna med sallad och skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben