Ost och baconlimpa

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En fast och god köttfärslimpa med härliga ostfickor och fin baconsmak. Går bra att skiva nyuttagen utan att skivorna faller isär.

Ingredienser

  • 500-600 g blandfärs
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 dl öl
  • 2 ägg
  • 150 g bacontärningar
  • 150 g ost (valfri sort)
  • 5-10 cm purjolök (vita delen)
  • Pensling
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk soja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, potatismjöl och öl. Låt svälla minst 15 minuter. Skär osten i tjocka skivor som tärnas ungefär i bacontärningarnas storlek. Finhacka purjolöken. Blanda den svällda smeten med ägg, salt och peppar. Blanda i bacon, ost och purjolök. Smula i köttfärsen och blanda med degkrokar till en jämn fast smet. Forma till en stor tjock limpa och placera i en smord ugnsform. Blanda ihop ingredienserna till penslingen och pensla limpan väl. Sätt in 1 fals under mitten och grädda i 30 minuter. Sänk då värmen till 175 grader och grädda vidare i 20-30 minuter. Servera med potatis och gärna en gräddsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben