Serverar: 6-8 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
En fast och god köttfärslimpa med härliga ostfickor och fin baconsmak. Går bra att skiva nyuttagen utan att skivorna faller isär.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, potatismjöl och öl. Låt svälla minst 15 minuter. Skär osten i tjocka skivor som tärnas ungefär i bacontärningarnas storlek. Finhacka purjolöken. Blanda den svällda smeten med ägg, salt och peppar. Blanda i bacon, ost och purjolök. Smula i köttfärsen och blanda med degkrokar till en jämn fast smet. Forma till en stor tjock limpa och placera i en smord ugnsform. Blanda ihop ingredienserna till penslingen och pensla limpan väl. Sätt in 1 fals under mitten och grädda i 30 minuter. Sänk då värmen till 175 grader och grädda vidare i 20-30 minuter. Servera med potatis och gärna en gräddsås.