Ost- och baconsås till pasta

Serverar: 4 portioner

mmmm :-) Ibland när det finns färska champinjoner kvar i kylen skivar jag ner dem också.

Ingredienser

  • 2 pkt bacon
  • 8 dl mjölk
  • 4 msk mjöl
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1-2 tsk oregano
  • Salt
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Stek baconet knaprigt i sitt eget fett, tillsätt ev smör om det inte räcker med det egna.
    2. Rör ut mjölet i lite av mjölken och häll sen i resten av mjölken. Lägg i en buljongtärning och låt koka upp under omrörning. Koka några minuter och ha i oreganon och det stekta baconet. Smaksätt med salt. Rör sen ner så mycket ost som önskas. Servera med valfri pasta

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (3)

    klockargarden 6 oktober 2008

    Denna pastasåsen smakar riktigt gott! Ger dig högsta betyg för den.

    zuperzye 23 september 2009

    Mkt god! jag hade i lite pesto rosso(tomat/basilika) i såsen och det blev underbart gott:)

    Jonas182 2 oktober 2012

    Jätte god ostsås många ********** från mig

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben