Ost och broccolimuffins

Muffinsarna är godast nygräddade men kan förvaras i brödburk 1-2 dagar. Går utmärkt att frysa dom.

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl mjölk
  • 100 g gorgonzolaost
  • Instruktioner

    1. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt broccolin rinna av och hacka den grovt. Strimla tomaterna. Blanda mjölet med bakpulver, socker och salt i en skål. Tillsätt olja och mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Blanda i broccoli och tomater. Fördela smeten i stora muffinsformar eller en smord muffinspanna med 12 hål. Gör en liten grop i varje muffins och lägg i en klick gorgonzolaost i varje.
    3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 225 grader ca 18 minuter. Låt dom stå kvar i pannan några minuter innan dom stjälps upp och får svalna på galler (eller låt dom stå kvar i pappersformarna).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben