Ost- och örtbröd.

Serverar: 20 portioner

Ett perfekt mingelbröd. Tips! sprödvärm gärna bröden snabbt i ugnen före servering.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g färska örter, t.ex. basilika, rucola, persilja
  • 50 g jäst
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung el sirap
  • 200 g riven ost (texmex)
  • 12-13 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader. Mixa örterna med lite av mjölken. Smula jästen i en bunke och rör ut den i örtmjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, honung, hälften av osten och det mesta av mjölet.
    2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk c:a 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela den i två delar och platta ut dem med händerna till 20x20 centimeter stora fyrkanter.
    5. Skär 2 centimeter breda remsor med en vass kniv. Vrid några varv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    6. Strö över resten av osten. Låt jäsa 10 minuter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.
    7. Låt svalna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben