Ost och oreganobröd

Gotti gott bröd!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 200 g riven lagrad ost
  • 1 ½ msk oregano
  • Ca 2,4 l vetemjöl special
  • 10 dl vatten, 37 grader
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke, lös upp den med ljummet vatten. Tillsätt olivolja, riven ost och oregano. Häll i lite mjöl i taget och arbeta degen ordentligt. Rör ut saltet i en del av mjölet och tillsätt det.
    2. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 1 timme. Knåda degen på mjölat bakbord och dela i 6st lika stora delar. Rulla till längder och fläta samman till två flätor. Smörj två brödformar och lägg enn fläta i varje form, putta in kanterna under brödet. Låt jäsa övertäckta i cirka 40 minuter.
    3. Grädda i 175 grader i 40-50 minuter. Ta ut dem en liten stund innan de är klara och strö lite riven ost över dem, grädda tills klara så att osten smälter.
    4. Låt svalna på galler. Servera till mat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben