Ost- och pepparkaksstubbe med glöggkokta päron

Ett litet tilltugg till glöggen eller på julbordet.

Ingredienser

  • 140 g rumsvarm kvibille ädelost
  • 1 päron
  • 2 dl vit Blossa lättglögg
  • 2 msk strösocker
  • 4 pepparkakor
  • Blekselleriblad
  • Instruktioner

    1. 10 st bitar
    2. Rulla osten i plastfolie till en rulle, ca 20 cm lång. Skala, kärna ur och skär päronet i klyftor. Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kasrull ca 10 minuter tills de är mjuka. Låt klyftorna svalna i lagen.
    3. Krossa pepparkakorna. Rulla ostrullen i smulorna. Skär den i 10 små stubbar. Toppa med päronklyftor och blekselleriblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben