Ost- och pepparkaksstubbe

Glöggfest Kvibille! Små rullar samlar julens kryddor i en munsbit.

Ingredienser

  • 140 g rumsvarm Kvibille ädelost
  • 1-2 päron
  • 2 dl Blossa lättglögg, vit
  • 2 msk strösocker
  • 4 pepparkakor
  • Blekselleriblad
  • Instruktioner

    1. Rulla osten i plastfolie till en rulle, ca 20 cm lång.
    2. Skala, kärna ur och skär päronen i 10 klyftor. Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kastrull -10 min tills de är mjuka. Låt klyftorna svalna lagen.
    3. Krossa pepparkakorna. Rulla ostrullen i smulorna. Skär dem i 10 små ”stubbar”. Toppa med päronklyftorna och blekselleriblad.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben