Ost och salamimuffins

Gott och matigt till soppa och sallad eller en kopp te. Perfekt picknickmat.

Ingredienser

  • 6 stora eller 12 normalstora
  • 4 salladslökar eller 1 liten purjolök, ca 150 g
  • 100 g salami
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl Arla Köket riven ost, gratäng
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt lätt.
    3. Strimla salladslöken. Skär salamin i tunna strimlor.
    4. Skär smöret i tunna skivor. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och smör för hand eller i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda i lök och salami.
    5. Fördela smeten i formarna. Strö över osten.
    6. Grädda mitt i ugnen 15–20 min för stora och 12–15 min för normalstora.
    7. Låt muffinsen svalna något innan de försiktigt tas ur muffinsplåten.
    8. Servera ljumma eller kalla.
    9. Prova Ost- och paprikafyllning: Uteslut salamin och smaksätt i stället degen med 1–2 finhackade paprikor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben