Ost och skinkgifflar

Serverar: 12 portioner

Dessa gifflar har vi alltid haft med oss på långresor och utflyckter så länge jag kan minnas. I bilen, på flygplatsen, i skogen osv.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 25 g jäst
  • ½ dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 dl gräddfil eller filmjölk
  • 2 ägg
  • ca 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Ca 200 g rökt skinka i skivor
  • 12 skivor lagrad Grevé (eller annan smakrik ost)
  • Instruktioner

    1. Smält smör
    2. Smula jästen i degbunken, tillsätt salt & socker och häll över vattnet. Rör om så att jästen smälter. Tillsätt filmjölk, smör, ägg och större delen av mjölet.
    3. Arbeta till deg och låt jäsa i 30min. Ta upp degen och knåda den smidig. Kavla ut den till en stor kaka ca ½ cm tjock.
    4. Skär ut 12 st trekanter och lägg en skinka och en ostskiva på varje bit. Rulla från den breda sidan mot spetsen. Lägg gifflarna på en smord plåt och låt jäsa i ca 20 minuter.
    5. Pensla med ägg och grädda 8-10 minuter i 250 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    agneta123_1 7 februari 2009

    kan man göra såna å sedan frysa in

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben