Fillodegen är en allt vanligare ingrediens i dagens blandkök.
Ingredienser
1 msk smält margarin
1 vitlöksklyfta
4 ark filodeg
12 skivor rökt skinka, tunna, mager
12 skivor lagrad ost, tunna
12 salladsblad
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet i en liten skål i mikron och pressa i vitlöken.
Lägg ut filloarken plant, lägg över en fuktig handduk och plast så att de inte torkar och spricker.
Ta ett filloark i taget och lägg över på bakplåtspapper. Pensla med margarinblandningen. Lägg 3 skink- och 3 ostskivor i mitten på varje ark, lämna 1/3 från vardera kortsidan av arket tomt. Vik in degkanterna över fyllningen, låt dem mötas mitt på. Rulla ihop på längden som en rulltårta. Gör på samma vis med resten av fillodegen. Lägg alla rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda rullarna mitt i ugnen ca 20 minuter tills de är gyllenbruna. Skär varje rulle i 3 bitar, dela dem ev i mindre portionsbitar, och servera genast tillsammans med salladen.