Ost och spenatbröd

Serverar: 2 portioner

Ny variant.

Ingredienser

  • 50 gr jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1-2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 13-14 dl bakvetemjöl
  • Fyllning
  • 3 msk olivolja
  • 100-200 gr hackad färsk spenat
  • 100 gr riven mager lagrad ost
  • Att strö på
  • 4 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    Smula jästen i en degbunke. Rör ut den i lite av vattnet.Tillsätt salt,resten av vattnet och oljan. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet och knåda den lätt.Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta. Pensla på nästan all olivolja, strö på spenat och ost.Rulla ihop och forma till stora knutar. Pensla med resten av oljan, strö på parmesan och låt bröden jäsa på bakpappersklädd plåt i 20-30 minuter. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben