Ost och svampgratinerade pannbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Biffar med en härligt god champinjonstuvning.

Ingredienser

  • Biffar
  • 400 g blandfärs
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 4 msk ströbröd
  • 1½ dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Champinjonstuvning
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk koncentrerad kycklingfond
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör till stuvningen
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º Smörfräs den finhackade löken till biffarna och blanda sedan med ströbröd och vatten. Låt svälla någon minut innan färs, ägg och kryddor arbetas in. Forma 4 biffar och stek dem i medelvarm panna. Lägg åt sidan.
    2. Ansa och skiva champinjonerna och stek dem med smör i en inte allt för het panna. Dra pannan från värmen, men låt svampen ligga kvar och efterdra.
    3. Fräs smör, finhackad lök och vetemjöl i en kastrull, späd med mjölk och grädde till en slät, ganska tjock stuvning. Smaka av med kycklingfond. Vänd ner svampen. Sjud i ca 5 minuter. Salta och peppra.
    4. Lägg biffarna på ett ugnssäkert fat. Lägg på en klick stuvning på varje biff och strö över riven ost
    5. Gratinera i drygt 5 minuter. Strö över hackad persilja och server med pasta, ris, potatismos eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben