Ostbröd

Serverar: 24 portioner

Jätte goda buffé frallor.

Ingredienser

  • 30 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 13- 14 dl vetemjöl
  • vatten till pensling
  • 50 g finriven lagrad ost, t e x västerbottenost
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt.
    2. Finfördela jästen och blanda med degvätskan tills jästen löst sig.
    3. Tillsätt salt, socker och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg.
    4. Låt jäsa övertäckt i en bunke i ca 30 minuter.
    5. Ta upp degen på mjälat bakbord och knåda den smidig.
    6. Dela den i 24 lika stora bitar. Rolla till bullar. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk på plåt med bakpapper. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
    7. Pensla med vatten och strö över osten.
    8. Grädda bröden mitt i ugnen 10- 15 minuter, tills de fått fin färg.
    9. Låt svalna utan duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Löksoppa med gratinerade ostbröd
    En höstklassiker döljer sig under detta spröda lock av bröd och ost...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben