Ostbröd

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Passar fantastiskt bra till soppa, sallad eller utflykter. Om du har äggallergiker så pensla med mjölk istället för ägg. Smakrikt och gott!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g margarin/smör
  • 5 dl filmjölk
  • 3 dl riven ost
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 9-10 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Uppvispat ägg eller mjölk
  • ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och tillsätt filmjölken. Låt allt bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll blandningen över och rör om så att det löser sig. Tillsätt osten, grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop degen. Låt jäsa i 30 min under duk. Ta upp degen och gör 25 st runda bullar av den. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 20 min.
    2. Pensla med ägg eller mjölk och strö över lite riven ost.
    3. Gräddas i 225 grader ugn i 10-12 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pocon 8 oktober 2012

    Låter riktigt gott och ska nog testa det, men...hur länge sa de gräddas och i vilken temperatur?

    Relaterade Artiklar

    Löksoppa med gratinerade ostbröd
    En höstklassiker döljer sig under detta spröda lock av bröd och ost...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben