Portionsbröd som blir goda och saftiga tack vare ost och messmör i degen
Ingredienser
50 g jäst
4 dl ljummet vatten eller lättmjölk
1 dl messmör
1 dl naturell mjukost (ej Cantadou eller annan dessertost)
1 tsk salt
Ca 14 dl vetemjöl special
Instruktioner
Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt messmör, mjukost, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt den jäsa ca 40 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela den i 24 delar. Forma till runda, släta bullar, som läggs på bakpappersklädda plåtar. Jäs ca 30 min.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. För att få knaprig yta kan frallorna kallna på galler utan bakduk. Bullarna går bra att frysa.