Serverar: 22 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Mycket gott bröd
Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt (37ø). Häll det över jästen och rör om så den löser sig. Tillsätt salt, sirap, riven ost och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig (deg gjord på vetemjöl special behöver knådas extra kraftigt). Låt den jäsa under duk ca 30 minuter. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i bitar och forma runda, släta bullar av dem. Lägg dem på bakpapper klädd plåt. Låt jäsa under duk ca 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite riven ost. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225ø ca 12 minuter. Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa.