PiaLottas Ostfrallor

Serverar: 15 portioner

Jag har bakat ostfrallor till morgonkaffet och delar gärna med mig av receptet, då de är så goda. Ett bra tips är att riva den lilla ostbiten som alltid blir över och sedan frysa ner den. På så sätt har du alltid ost tillgänglig för baket:-) Nyponmjölet kan utesluta, men jag har det som en extra vitaminkick i bullarna.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 4 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1-2 dl riven ost
  • 2-3 msk råsocker/sirap eller honung
  • 2 tsk salt
  • 2 msk nyponmjöl
  • 1 dl kruskakli
  • ½ - 1 dl krossad linfrö
  • Ca 8 dl vetemjöl alt dinkelmjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader
    2. Smält smör & häll på vattnet, ljumma till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt degvätskan och rör ut jästen.
    3. Tillsätt resten av ingredienserna och sist mjölet. Spara alltid någon dl för utbak. Arbeta degen slät & smidig. låt jäsa under bakduk ca 30min.
    4. Ta upp degen och rulla ca 15 st avlånga eller runda bullar, Lägg på plåt och låt jäsa ytterliggare 30 min. Pensla med en äggula och lite vatten. Strö på lite riven st på toppen.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

    Liknande recept

    4.8
    10-14
    2
    1 h 30 min
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben