Ugnsstekt falukorv hör till våra vanligaste favoriter. En krämig vitlöksost ger extra god smak åt korven.
Ingredienser
500 g falukorv
3 dl riven ost
75 g vitlöksost
5 msk chilisås
1 burk hela tomater, 400 g
1 gul lök
1/2 köttbuljongtärning
1 dl vatten
Instruktioner
Dra bort skinnet och skär skåror i korven, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnssäker form.
Blanda 2 dl riven ost, vitlöksost och 2 msk chilisås. Bred ostblandningen i skårorna och ovanpå korven. Dela tomaterna i mindre bitar. Skala och halvera löken och skär den i tunna klyftor. Lägg tomater, tomatspad och lök i formen runtom korven.
Blanda buljongtärning, vatten och resten av chilisåsen och häll det över tomaterna. Strö resten av den rivna osten över korven och gratinera i mitten av ugnen i 225° 25 - 30 minuter eller tills osten smält och korven fått litet färg.
Servera korven med potatis och grönsaker.
Vitlöksosten kan bytas ut mot liknande ost med annan smak, t ex gräslök eller pepparrot.
Mycket gott, men nästa gång ska jag steka på löken lite, för den var nästan rå.
mycket god korv som föll hela familjen i smaken. Fast jag ej är korvälskare så får rätten högt betyg för smaken var så god.