Ostfylld falukorv

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ugnsstekt falukorv hör till våra vanligaste favoriter. En krämig vitlöksost ger extra god smak åt korven.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 3 dl riven ost
  • 75 g vitlöksost
  • 5 msk chilisås
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 1 gul lök
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Dra bort skinnet och skär skåror i korven, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnssäker form.
    2. Blanda 2 dl riven ost, vitlöksost och 2 msk chilisås. Bred ostblandningen i skårorna och ovanpå korven. Dela tomaterna i mindre bitar. Skala och halvera löken och skär den i tunna klyftor. Lägg tomater, tomatspad och lök i formen runtom korven.
    3. Blanda buljongtärning, vatten och resten av chilisåsen och häll det över tomaterna. Strö resten av den rivna osten över korven och gratinera i mitten av ugnen i 225° 25 - 30 minuter eller tills osten smält och korven fått litet färg.
    4. Servera korven med potatis och grönsaker.
    5. Vitlöksosten kan bytas ut mot liknande ost med annan smak, t ex gräslök eller pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    flabban 3 september 2008

    Mycket gott, men nästa gång ska jag steka på löken lite, för den var nästan rå.

    akk 5 januari 2009

    mycket god korv som föll hela familjen i smaken. Fast jag ej är korvälskare så får rätten högt betyg för smaken var så god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben