Ostgratinerad falukorv på potatisbädd

Serverar: 4 portioner

En mycket god, lite annorlunda vardagsrätt med falukorv.

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa persilja
  • 1 tsk senapspulver, slottsenap
  • 1-½ dl vispgrädde
  • Salt
  • 3 hg falukorv
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnseldfast form.
    2. Skala potatisen och skär i tunna skivor.
    3. Klipp eller hacka det kryddgröna.
    4. Lägg de skivade potatisarna i formen, salta och lägg på det kryddgröna ovanpå.
    5. Vispa grädden, (rör ut senapspulvret med lite grädde) eller blanda ner senapen. Slå grädden över potatisen och det kryddgröna.
    6. Sätt in formen 225 graders ugn i ca 20-25 minuter.
    7. Skär falukorven i skivor.
    8. Ta ut formen och födela korvskivorna över potatisen och strö över riven ost.
    9. Ställ in formen i ugnen igen i ca 15 minuter eller tills korven är stekt och oste fått färg.
    10. Serveras med en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben