Ostgratinerad frukostkorv med mos
Det här är en bra efter-jobbet-middag, allt i ett: mos, korv och grönsaker. Den sköter sig själv i ugnen. Vill du ha en riktig snabbmiddag kan du laga rätten av pulvermos.
Ingredienser
4 frukostkorvar
Senap
Ketchup
1 burk surkål, efter smak
3 dl riven ost
1 kvist persilja
Potatismos
1 kg mjölig potatis
20 g smör
3 1/3 dl mjölk
Salt
Malen vitpeppar
Ev lite riven muskotnöt
Instruktioner
- Potatismos:
Skala potatisen, dela den i mindre bitar och koka den mjuk. Mosa potatisen och blanda i smör, salt och peppar. Späd med mjölk, lite i taget, medan du vispar moset fluffigt. Krydda eventuellt med lite muskot.
- Värm ugnen till 225°.
- Dela korvarna på längden. Lägg moset i en smord, ugnssäker form eller i fyra ugnssäkra portionsformar. Placera korvarna ovanpå och ringla över ketchup och senap. Fördela surkålen ovanpå och täck med riven ost.
- Gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills rätten fått fin färg. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)