Ostgratinerad frukostkorv med mos

Serverar: 4 portioner

Det här är en bra efter-jobbet-middag, allt i ett: mos, korv och grönsaker. Den sköter sig själv i ugnen. Vill du ha en riktig snabbmiddag kan du laga rätten av pulvermos.

Ingredienser

  • 4 frukostkorvar
  • Senap
  • Ketchup
  • 1 burk surkål, efter smak
  • 3 dl riven ost
  • 1 kvist persilja
  • Potatismos
  • 1 kg mjölig potatis
  • 20 g smör
  • 3 1/3 dl mjölk
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Ev lite riven muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Potatismos: Skala potatisen, dela den i mindre bitar och koka den mjuk. Mosa potatisen och blanda i smör, salt och peppar. Späd med mjölk, lite i taget, medan du vispar moset fluffigt. Krydda eventuellt med lite muskot.
    2. Värm ugnen till 225°.
    3. Dela korvarna på längden. Lägg moset i en smord, ugnssäker form eller i fyra ugnssäkra portionsformar. Placera korvarna ovanpå och ringla över ketchup och senap. Fördela surkålen ovanpå och täck med riven ost.
    4. Gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills rätten fått fin färg. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben