Ostgratinerad lök- och potatissoppa

Serverar: 4 portioner

Njut av en härlig soppa! Avrunda med en frukt.

Ingredienser

  • 4-6 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1½ liter vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 2 lagerblad
  • 6 potatisar (400-500 g)
  • 1 kruka persilja
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på "grill", 250ºC. Skala, dela och skiva löken.
    2. Fräs löken, utan att den tar färg, i en stor kastrull med olja i ca 10 minuter. Rör om då och då.
    3. Tillsätt vin, vatten, kycklingfond och lagerblad. Låt småputtra i ca 10 minuter.
    4. Skala och skiva potatisen tunt i matberedaren eller för hand. Lägg ner potatisskivorna i den sjudande soppan och koka i ytterligare ca 5 minuter eller tills skivorna mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
    5. Grovhacka och rör ner persiljan. Fördela soppan i ugnssäkra skålar.
    6. Riv brödet grovt och fördela ovanpå soppan. Strö över osten. Gratinera i ugnen i ca 3 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben