Ostgratinerad oxfilé

Serverar: 4 portioner

Kanske inte jättebilligt, men jag lovar, KANONGOTT!

Ingredienser

  • 500 g oxfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl tjock grädde
  • 2 dl riven ost , t . ex . ädelost eller cheddar
  • 3 krm salt
  • 2 krm paprikapulver
  • Svartpeppar
  • Ev 1 - 2 msk konjak
  • 1 sats fast potatismos , helst hemlagat
  • 2 äggulor
  • 1 dl fint skivad purjolök
  • 2 tsk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Skär filén i 8-12 skivor och bulta ut dem lite lätt med kanten av handen. Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttskivorna över stark värme så att de får fin färg på båda sidor, cirka 1 minut. Lägg köttet i mitten på ett ugnssäkert fat.
    2. Vispa grädden tjock. Blanda den med riven ost, salt, paprikapulver och mycket svartpeppar. Smaksätt ev. med konjak.
    3. Blanda potatismoset med äggulorna och spritsa eller klicka ut det runtom köttet.
    4. Bred ostgrädden över köttet. Strö över purjolök och ströbröd över moset. Gratinera i 250 grader cirka 15 minuter och servera rykande varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben