Ostgratinerad spenatpotatis

Serverar: 4 portioner

En god och krämig potatisrätt med spenat som passar antingen som ensamrätt eller till skinka eller andra kött- eller korvrätter – eller fisk.

Ingredienser

  • 8 kokta kalla potatisar
  • 1 paket, 450 g fryst bladspenat
  • Muskot
  • Salt
  • Sås
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 äggula
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Salt
  • Cajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Tina spenaten i kastrull med 1 msk margarin. Krydda med salt och muskot. Låt rinna av och lägg i ugnsform.
    3. Skala potatisen, skär i skivor och lägg ihop varje potatis ovanpå spenaten.
    4. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med mjölk och krydda med salt och kajenn. Koka såsen 5 min, ta av värmen och rör ned äggulan och hälften av osten.
    5. Slå över potatisen och toppa med resten av osten. Gratinera i ugnen tills osten fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben