Ostgratinerad tomat med örter

Serverar: 4 portioner

Den här gratängen är ett helt ljuvligt tillbehör - mustig och god med en perfekt balans mellan tomat och ost. 218 kcal/portion

Ingredienser

  • Olja på sprejflaska
  • 4 stora tomater
  • 2 rödlökar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½ tsk flingsalt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl ströbröd
  • ½ dl grovt riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja fyra ugnsfasta portionsformar som rymmer 2½ dl med olja. Skiva tomaterna och löken tunt.
    2. Blanda oregano, timjan, salt, peppar, vitlök och olivolja i en liten skål.
    3. Varva tomat- och lökskivorna i formarna. Pensla varje lager med örtoljan. Blanda ströbröd och parmesanost i en separat skål.
    4. Strö parmesanblandningen över gratängen och ställ in dem i ugnen. Gratinera cirka 20 minuter tills tomaterna är mjuka och toppingen gyllene. Ta ut ur ugnen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben