Ostgratinerad torskfilé

Serverar: 3 portioner

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • saft av 1 citron
  • 1/2 dl vatten
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 dl finhackad gul lök
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl riven ost
  • ca 1 dl hackad persilja
  • ev 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 275 grader. Lägg fiskblocket i sin förpackning i varmt vatten cirka 5 minuter. Blanda lök, ströbröd, ost, persilja och eventuell vitlök. Skär fiskblocket i 1 cm tunna skivor och bre ut dessa på ett smort ugnssäkert fat. Blanda citronsaft och vatten och häll över fisken, strö på salt och därefter ostblandningen. Gratinera mitt i den heta ugnen i 10-15 minuter. Den kortare tiden om fisken hunnit tina.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben