Ostgratinerade älgfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Saftiga biffar med smält Västerbottensost som serveras med kokt potatis, grönsaker och god sås.

Ingredienser

  • 500 g älg- eller nötfärs
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk finhackad timjan
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g haricots verts
  • 12 halverade cocktailtomater
  • 2 msk smör
  • 1 msk koncentrerad viltfond
  • 3 dl mellangrädde
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Finhacka löken och fräs den i smör tills den är mjuk och genomskinlig. Blanda lök, färs, timjan, ströbröd och ägg. Salta och peppra.
    3. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten. Lägg dem och tomaterna i en ugnsfast form. Lägg på några klickar smör. Salta och peppra.
    4. Stek biffarna i smör tills de fått fin färg och lägg dem sedan i en ugnsfast form. Vispa ur pannan med fond och grädde och häll över biffarna. Strö på ost och gratinera i ugn ca 10 minuter.
    5. Sätt in grönsakerna i ugnen ca 10 minuter tills de är varma och har fått lite färg.
    6. Servera biffarna med sås, kokt potatis och grönsaker. Dekorera med timjan.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben