Ostgratinerade kycklingfiléer med sparris

Serverar: 4 portioner

Enkel men mycket god gratäng! Passar vardag som fest!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • 1 knippa grön sparris
  • 4 soltorkade tomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Krydda filéerna med salt och peppar och stek dem gyllenbruna på bägge sidor. Efterstek i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter.
    2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter och spola den kall under rinnande vatten. Lägg sparrisen i en eldfast form. Fördela hackad tomat, basilika, skivad vitlök, pinjenötter och grädde i formen. Krydda med litet salt och peppar.
    3. Skiva filéerna och placera ovanpå sparrisen. Strö över osten och gratinera i ugnen på 225 grader i cirka 7-10 minuter.
    4. Servera med ugnsbakade potatisklyftor eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sand1 19 juli 2011

    Detta var gott faktiskt. Det blev en fin vardagsrätt kan man säga. Hade lite sparris, tomater, basilika o parmesan hemma som behövdes göras åt, så jag blev så glad när jag hittade detta receptet. Använde imte soltorkade tomater dock eller pinjenötter (gillar inte) utan vanliga körsbärtomater som jag delade i fyra bitar o lade på sparrisen i botten. Hade lite vanlig riven ost i såsen också. :) kryddade lite extra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben