Ostgratinerade rödbetsbiffar

Serverar: 4 portioner

Biffarna blir vackert röda med finhackade rödbetor i smeten. Gott blir det också - särskilt när man gratinerar biffarna med lite fårost. Tycker man inte om fårost, välj en annan ostsort.

Ingredienser

  • 1 ½ dl vatten
  • ¾ dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 2 dl finhackde inlagda rödbetor
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 ägg
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk smör
  • Sky
  • 3 dl vatten
  • ½ köttbuljongtärning
  • 1 dl soja
  • Gratinering
  • 50 g fårost
  • Instruktioner

    1. Häll vatten över ströbröd och potatismjöl och låt det svälla 10 minuter.
    2. Blanda färs, rödbetor, gul lök, ägg, salt och peppar.
    3. Forma 12 biffar ca 1 cm tjocka. Stek biffarna i omgångar i smör i en stekpanna 2-3 min per sida på medelstark värme. Vispa ur pannan med vatten. Smula i buljongtärningen, tillsätt soja och koka upp.
    4. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Smula över fårosten och gratinera dem 5-10 min i 250º.
    5. Servera biffarna med kokt potatis, sky, sallad och stora kapris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben