Ostgratinerade rödbetsbiffar
Biffarna blir vackert röda med finhackade rödbetor i smeten. Gott blir det också - särskilt när man gratinerar biffarna med lite fårost. Tycker man inte om fårost, välj en annan ostsort.
Ingredienser
1 ½ dl vatten
¾ dl ströbröd
1 msk potatismjöl
500 g nöt- eller blandfärs
2 dl finhackde inlagda rödbetor
2 msk finhackad gul lök
1 ägg
1 ½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk smör
Sky
3 dl vatten
½ köttbuljongtärning
1 dl soja
Gratinering
50 g fårost
Instruktioner
- Häll vatten över ströbröd och potatismjöl och låt det svälla 10 minuter.
- Blanda färs, rödbetor, gul lök, ägg, salt och peppar.
- Forma 12 biffar ca 1 cm tjocka. Stek biffarna i omgångar i smör i en stekpanna 2-3 min per sida på medelstark värme. Vispa ur pannan med vatten. Smula i buljongtärningen, tillsätt soja och koka upp.
- Lägg biffarna i en ugnssäker form. Smula över fårosten och gratinera dem 5-10 min i 250º.
- Servera biffarna med kokt potatis, sky, sallad och stora kapris.
Liknande recept
Kommentarer (0)