Ostgratinerade tortillarullar

Serverar: 1 portioner

En mättande, god och kalorifattig, vegetarisk rätt. Om du inte vill äta vegetariskt kan du blanda i tärnat kycklingkött eller varför inte köttrester, om du har sådana.

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 liten purjolök
  • 1 dl majskorn
  • 1 tsk olja
  • 1/4 tsk paprikapulver
  • ½ tsk oregano
  • ½ msk tomatpuré
  • ½ msk ketchup
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl grönsaksbuljong (tärning)
  • 1 krm salt
  • 2 msk riven mager ost
  • 2 mjuka tortillabröd
  • Gratinering
  • riven ost
  • Instruktioner

    1. Strimla och kärna ur paprikan. Ansa och strimla purjolöken. Fräs allt i lite olja.
    2. Blanda ner majskornen, utan spad, och låt dem fräsa med några minuter.
    3. Krydda med paprikapulver, oregano, tomatpuré, ketchup och vitlök. Häll på buljong och sjud röran i ca 10 minuter. Salta och peppra.
    4. Strö osten på tortillabröden och fördela röran ovanpå. Rulla samman bröden löst och lägg rullarna i en smord ugnsäker form.
    5. Strö över riven ost och gratinera ca 10 minuter mitt i ugnen. Ät med en god sallad.
    6. Ugn 225°

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben