Ostiga potatisbiffar från Amazonas
Ost- och paprikadoftande, panerade potatisbiffar kan man få i stället för frukostfrallor i det inre av Amazonas, men servera dem lika gärna som läcker lunchrätt med sallad eller knaperstekt bacon.
Ingredienser
Ca 1 kg potatis, 10-12 st
1 tsk salt per l vatten
2 dl mjölk
1 ägg
½-1 tsk salt
½-1 krm peppar
1 tsk paprikapulver
Ca 3 dl riven ost
½-1 dl ljust ströbröd
1-2 msk olja
Instruktioner
- Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten. Slå av vattnet och ånga av potatisen. Pressa den genom purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Späd med mjölk, litet i sänder, och rör ned ägg. Vispa moset poröst, salta och krydda och rör ned osten, som får smälta ned.
- Sikta ströbrödet på ett fat om det är grovt. Forma ovala bullar av moset, platta ut dem till biffar och vänd dem i ströbrödet. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna ljusgula på båda sidor.
- Servera med en blandad sallad eller stekt bacon.
- Tips: Krydda gärna moset med kryddkrasse, gräslök eller någon annan örtkrydda i stället för paprika.
Liknande recept
Kommentarer (0)