Ostiga potatisbiffar från Amazonas

Serverar: 4 portioner

Ost- och paprikadoftande, panerade potatisbiffar kan man få i stället för frukostfrallor i det inre av Amazonas, men servera dem lika gärna som läcker lunchrätt med sallad eller knaperstekt bacon.

Ingredienser

  • Ca 1 kg potatis, 10-12 st
  • 1 tsk salt per l vatten
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • ½-1 tsk salt
  • ½-1 krm peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • Ca 3 dl riven ost
  • ½-1 dl ljust ströbröd
  • 1-2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten. Slå av vattnet och ånga av potatisen. Pressa den genom purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Späd med mjölk, litet i sänder, och rör ned ägg. Vispa moset poröst, salta och krydda och rör ned osten, som får smälta ned.
    2. Sikta ströbrödet på ett fat om det är grovt. Forma ovala bullar av moset, platta ut dem till biffar och vänd dem i ströbrödet. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna ljusgula på båda sidor.
    3. Servera med en blandad sallad eller stekt bacon.
    4. Tips: Krydda gärna moset med kryddkrasse, gräslök eller någon annan örtkrydda i stället för paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben