Ostkaka

Serverar: 8-10 portioner

Att man kan använda kex när man gör Cheesecake vet de flesta. Men kex är faktiskt även basen även i denna mer ”svenska” ostkaka, som är oväntat lättlagad och helt fantastiskt god.

Ingredienser

  • Kakbotten
  • Ca 25 Brago Fullkornskex
  • 75 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 förpackning Kesella Vanilj á 250g
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Garnering
  • 2 skalade och skivade kiwi
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Krossa kexen fint.
    3. Smält smöret och rör ner de krossade kexen. Tryck ut blandningen i en form c:a 23 cm i diameter med avtagbar botten.
    4. Förgrädda bottnen i ca 5 min.
    5. Vispa ägg och socker poröst. Rör ned Kesella vanilj och crème fraiche och häll sedan blandningen på pajdegen.
    6. Grädda alltsammans längst ned i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna, pudra över florsockret och dekorera med skivor av kiwi.
    7. Servera eventuellt med lite grädde till.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1
    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    Mikop 18 februari 2013

    Något måste vara fel i receptet. På 15 minuter hinner den inte stelna. Jag har provat 2 ggr och den behöver minst 1tim15min för att bli klar men den har jättegod smak.

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben