Att man kan använda kex när man gör Cheesecake vet de flesta. Men kex är faktiskt även basen även i denna mer ”svenska” ostkaka, som är oväntat lättlagad och helt fantastiskt god.
Ingredienser
Kakbotten
Ca 25 Brago Fullkornskex
75 g smör eller margarin
Fyllning
3 ägg
1 ½ dl socker
2 förpackning Kesella Vanilj á 250g
2 dl lätt crème fraiche
Garnering
2 skalade och skivade kiwi
Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen fint.
- Smält smöret och rör ner de krossade kexen.
Tryck ut blandningen i en form c:a 23 cm i diameter med avtagbar botten.
- Förgrädda bottnen i ca 5 min.
- Vispa ägg och socker poröst.
Rör ned Kesella vanilj och crème fraiche och häll sedan blandningen på pajdegen.
- Grädda alltsammans längst ned i ugnen i ca 15 minuter.
Låt kakan svalna, pudra över florsockret och dekorera med skivor av kiwi.
- Servera eventuellt med lite grädde till.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...
Något måste vara fel i receptet. På 15 minuter hinner den inte stelna. Jag har provat 2 ggr och den behöver minst 1tim15min för att bli klar men den har jättegod smak.