Serverar: 10 portioner
Tid: 1 timme
En jättegod ostkaka som nästan smakar som Frödinges ostkaka. Kan smaksättas med saffran om man vill. Serveras med fördel med en klick vispad grädde och ev lite färska hallon. Som efterrätt eller till kaffet. Perfekt även för diabetiker. Delad i 10 bitar ger varje bit 2 kolhydrater (utan tillbehör) och 200 kcal
Häll upp keson i en sil och låt den rinna av en stund. Pressa ev lite lätt med en sked så blir färdiga kakan mindre "blöt". Vispa upp äggen. Rör i övriga ingredienser. Söta efter behag beroende på hur söt ostkaka man vill ha. Smaksätt ev med saffran om man vill. Slå upp i en teflonform eller smöra en glasform. Grädda 175° ca 35 min eller tills den stelnat och fått fin färg. Låt svalna. Servera med vispad grädde.
Jag testade denna en helg. Jättegod, men jag ska ha i mer bittermandelolja nästa gång. Denna kommer jag absolut att göra igen.
Mycket god. Vi åt blåbär och grädde till. En femma i betyg.
Supergod! Gjorde halv sats och struntade i sötningsmedlet och det gick bra ändå. Frysta skogshallon och vispgrädde till, mums!!!
Jättegod. Jag tog 4 rivna bittermandlar. Det hade inte skadat med lite mer bittermandelsmak och kanske lite vanilj. Jag kommer helt klart att göra detta fler gånger.
Om man smaksätter med saffran, ska något annat uteslutas då? appling