Ostkaka med keso (laktosfri)

Tid: 1 timme 15 minuter

Detta recept har JAG utformat efter en annat basrecept, för 3 år sedan, o en massa väldig massa experimenternande :-) Sett att det används av andra här o där, bla från viktop-forumet Bra mellanmål för viktopererade också, f.ö. Slit det med hälsan ! Väl bekomme, Susa.

Ingredienser

  • 500 g keso (laktosfri blir 3 st burkar= 600 g)
  • 6 st ägg
  • ½ dl dinkel-fullkornsmjöl
  • ½ dl vetegroddar
  • 3 msk kruskakli
  • 1 dl mandelflagor
  • 2 st rivna bittermandlar
  • 1 msk socker/sötningsmedel
  • 2 msk vaniljsocker (ta 1 om du vill)
  • 3 dl havredryck eller sojadryck.. (INTE havregrädde)
  • Instruktioner

    1. ~ vispa ihop ägg och havre/sojadryck. ~ blanda ner resten av ingredienserna. ~ häll i en smord ugnsfast form (ca 15 x 20 cm, eller häll portionsvis i vaxade muffinsformar, fastnar annars) Behöver stå nästan 1 tim 15 min i ugn..
    2. Blir minst 6 mkt bra port till mellanmål, med bär eller sylt, eller bara naturellt.
    3. Går även att frysa in !
    4. Till fest, igår, tog jag 1 msk soja-sprayburks-11%-"grädde" , mums på toppen !

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben