Ostkaka med krusbärssylt

Enkel hemmagjord ostkaka med keso. Serveras med en mild, god och somrig krusbärssylt. Ostkaka: 178 kalorier per portion 8 g fett 11 g protein 15 g kolhydrater Sylt: 132 kalorier/dl 0 g fett 1 g protein 30 g kolhydrater

Ingredienser

  • Ostkaka
  • ½ dl sötmandel
  • 500g keso
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 msk smör till formen
  • Krusbärssylt
  • 1 liter krusbär, röda eller gröna
  • ½ dl vatten
  • 3 dl socker
  • ½ tsk citronsyra
  • ev 1 krm natriumbensoat (om du vill att sylten ska hålla längre)
  • Instruktioner

    1. Börja med sylten. Rensa bären, lägg dem i en gryta med vattnet. Koka upp och låt dem koka på svag värme ca 10 minuter. Rör i sockret och låt sjuda 5 minuter.
    2. Rör ut citronsyran och natriumbensoaten i ½ dl sylt. Blanda med resten av sylten. Häll upp i rengjorda glasburkar och sätt på lock när sylten fortfarande är het. Förvara svalt.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Mixa mandeln i en matberedare. Blanda med keso, ägg, socker och grädde. Sikta i mjölet blandat med salt och vänd runt med en slickpott till en jämn smet.
    5. Smörj en form ca 20x30 cm och häll i smeten. Baka i mitten av ugnen ca 1 timme, tills ostkakan stelnat och fått fin färg.
    6. Låt svalna en aning och servera ljummen eller kall med krusbärssylt.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1
    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben