Ostkaka utan deg

Polsk ostkaka.

Ingredienser

  • 1 kg kvarg
  • Ca 2 msk smör
  • Ca 400 g socker
  • 7-10 ägg
  • 60-80 g pudding (grädd- eller vanillin-)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk vanillinsocker
  • Glasyr
  • 2 msk socker
  • 2 msk smör
  • 1 tsk mjölk ev lite till
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Vispa äggula med socker och vanillinsocker, lägg till smör och skedvis med kvarg medan du fortsätter att vispa.
    2. När blandningen är krämig, häll i puddingen och bakpulvret. Lägg till torkad frukt, ev. nötter.
    3. Grädda ca 45 minuter i 180 grader.
    4. Glasyr: Värm upp under omröring (koka inte!). Är blandningen för vattnig lägg till mer kakao.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben