Ostkex

Serverar: 35 portioner

Lättgjorda

Ingredienser

  • 150 g smör i tärningar, plus lite extra till plåtarna
  • 150 g vetemjöl, plus lite extra till utbakning
  • 150 g riven, lagrad ost
  • 1 äggula
  • Sesamfrön till garnering
  • Instruktioner

    Smörj ett tillräckligt antal plåtar med lite smör. Blanda samman mjöl och ost i en skål. Tillsätt smör i tärningar och finfördela det med fingertopparna tills blandningen fått en smulig konsistens. Rör ner äggulan och arbeta ihop till en deg. Slå in den i plastfolie och låt vila 30 minuter i kylskåp. Kavla ut degen tunt på lått mjölat bakbord. Ta ut 35 runda kakaor med ett kakmått, som är ca 6 cm i diameter. Lägg kakorna på smorda plåtar att efter som de tas ut och strö lite sesamfrön över dem, obs de behövs inte penslas före. Grädda kakorna i 200 grader i ca 20 minuter tills de är vackert gyllengula. Lyft försiktigt över dem till ett galler och låt dem svalna något innan de serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben