Ostkex

Serverar: 70 portioner

Passar superbt till rött vin

Ingredienser

  • 5 dl riven cheddarost, västerbottensost, vällagrad ost
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl torkad mix till fransk löksoppa
  • 2 ½ dl vetemjöl - jag använde dinkelmjöl = lite nyttigare :-)
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser med händerna eller i en matberedare. Degen ska kännas som fet modellera. Forma tre rullar, ca 15 cm långa och 2 ½ cm tjocka. Täck med plastfilm. Lägg rullarna i kylen 1-2 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Skär varje rulle i ½ -1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på osmorda plåtar, lämna någon cm mellan skivorna eftersom dom flyter ut. Placera plåten mitt i ugnen. Grädda i ca 10 min eller tills ostkexen börjar få färg. Titta till dom ofta på slutet

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben