Ostkräm

Serverar: 5-6 portioner

Ibland kan kakor och tårtor kännas väl mastigt att bjuda på. Ställ då istället fram hemlagad ostkräm med kex och grönt.

Ingredienser

  • 150 g ädelost
  • 1½ dl kesella eller keso
  • 1 - 2 msk mjölk eller vatten
  • 2 - 3 krm paprikapulver
  • Garnering
  • Några salladsblad
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 knippa rädisor
  • Instruktioner

    1. Lägg ädelost i bitar i en matberedare/mixer. Tillsätt kesella, mjölk och paprikapulver och kör allt till en slät, krämig massa.
    2. Lägg ostkrämen i en vacker skål. Täck skålen med plastfolie och låt osten stå kallt 2-3 timmar.
    3. Skölj sallad, paprika och rädisor. Skär paprikorna i ringar. Ställ ostkrämen på ett serveringsfat och lägg salladsblad, paprikaringar och rädisor runt om.
    4. Ställ fram en bricka med salta kex, knäckebröd eller grovt bröd. Servera gärna frukt och rostade valnötskärnor till. Vill du ha en finare form på ostkrämen kan du klä en rund skål med plastfolie. Lägg i ostmassan och pressa ihop den. Stjälp sedan upp osten på ett fat. Lägg grönsakerna runt om.

    Liknande recept

    10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben