Ostpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 40 minuter

En god paj som passar till räkor och kräftor.

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 125 gram margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl ost (prästost, grevè eller annan smakrik ost)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en smord pajform. Picka med gaffel och grädda sen i 10 minuter i 225 grader på nedersta falsen i ugn.
    2. Riv osten och lägg den i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop äggblandningen och häll den över osten. Grädda i 15-20 minuter.
    3. Pajen ska svalna något innan den serveras. Man kan även göra pajen i små folieformar 8 cm stora ger 8 st, 14 cm stora formar ger 4 st.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben