Pajen kan serveras både till en drink och som en ensamrätt med sallad.
Det står ingenting i receptet om att pajskalet ska förgräddas så jag överlåter till dig själv att bestämma.
Ingredienser
Pajdeg
150 g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
250 g ädelost
1 dl kvarg, t ex Kesella
3 ägg
2 ½ dl mellangrädde
1 krm kajennpeppar
Salt
Peppar
Till servering
Sallad
Paprikaringar
Instruktioner
- Hacka samman matfett och mjöl till en gryning massa. Tillsättt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
- Tryck ut degen i en avlång eller rund pajform. Ställ formen kallt i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Mosa osten med kvargen i mixer eller matberedare.
Tillsätt äggen ett i taget och sist grädden och kör till en slät massa. Krydda med kajenn, salt och peppar. Häll ostblandningen i pajskalet.
- Grädda tills pajen har stelnat och fått färg, ca 45 minuter.
- Servera pajen ljummen med sallad och paprikaringar.
- Tips 1:
Ädelosten kan helt eller delvis ersättas med annan grönmögelost och riven lagrad hårdost.
- Tips 2:
Tillsätt en till två matskedar konjak eller brännvin i pajdegen och du får ett sprött pajskal.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lyckas med julskinkan
Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...