Tips! Ha gärna i andra grönsaker i pajen, gott att byta spenaten mot vit- eller grönkål. Om du använder fetaost behövs inget salt på grönsakerna, däremot kan det behövas ca 1 krm om du använder en lagrad ost.
Ingredienser
2 plattor smördeg
1 rödlök
100 g bladspenat
1 ask småtomater
1 msk rapsolja
200 g fetaost eller lagrad smakrik ost
250 g keso
1 tsk cayennepeppar
2 ägg
svartpeppar
Instruktioner
- Kavla ut smördegen till lite mer än dubbel storlek. Passa ihop delarna över en pajform. Sätt ugnen på 200°C.
- Skiva rödlöken tunt. Fräs den i olja några minuter i en stekpanna. Dela tomaterna i fjärdedelar. Fräs spenaten och tomaterna med löken några minuter, häll sedan över allt i pajskalet.
- Blanda keso, fetaost och ägg med kryddorna och häll detta över grönsakerna i pajformen. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills pajen stelnat.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lyckas med julskinkan
Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...