Ostpaj

Serverar: 4 portioner

Tips! Ha gärna i andra grönsaker i pajen, gott att byta spenaten mot vit- eller grönkål. Om du använder fetaost behövs inget salt på grönsakerna, däremot kan det behövas ca 1 krm om du använder en lagrad ost.

Ingredienser

  • 2 plattor smördeg
  • 1 rödlök
  • 100 g bladspenat
  • 1 ask småtomater
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g fetaost eller lagrad smakrik ost
  • 250 g keso
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 ägg
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Kavla ut smördegen till lite mer än dubbel storlek. Passa ihop delarna över en pajform. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Skiva rödlöken tunt. Fräs den i olja några minuter i en stekpanna. Dela tomaterna i fjärdedelar. Fräs spenaten och tomaterna med löken några minuter, häll sedan över allt i pajskalet.
    3. Blanda keso, fetaost och ägg med kryddorna och häll detta över grönsakerna i pajformen. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills pajen stelnat.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben