Ostpaj med ansjovis

Serverar: 8-10 portioner

Till kräftskivan är det perfekt att komplettera med något matigt, t.ex paj. Prova...

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 150 g Svenskt Smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3-4 lökar, schalottenlök eller färsk lök
  • 2 msk Svenskt Smör
  • 150 g lagrad ost, riven
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk, 3%
  • 1 krm svartpeppar
  • Ev salt
  • Garnering
  • 8-10 ansjovisfiléer
  • Ev skuren gräslök
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
    2. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt minst 30 min.
    3. Sätt ugnen på 225º. Nagga pajbotten. Grädda ca 10 min.
    4. Sänk värmen till 200º.
    5. Finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Fördela lök och ost i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, peppar och ev lite salt. Häll det över löken och osten.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
    7. Lägg ansjovisfiléer på den varma pajen före servering. Strö ev över gräslök.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben