Ostpaj med färskpotatis

Serverar: 10 portioner

En lite annorlunda paj som dina gäster säkert kommer att gilla. Servera som ensamrätt eller med ev en sallad.

Ingredienser

  • 500 g vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 250 g rumstempererat smör
  • 1 ägg + 1 äggula
  • Knappt 1 dl vatten
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 300-400 g kokt och skivad färskpotatis
  • 3 dl riven ost, gärna västerbotten
  • Garnering
  • 200 g räkor utan skal
  • Hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Arbeta in mjöl, socker och salt i smöret. Tillsätt ägg, äggula och till slut vatten så degen blir smidig. Låt vila 1 timme. Kavla ut degen och lägg i en form och tryck till. Nagga bottnen med en gaffel och ställ in i frysen i 30 minuter. Förbaka bottnen i 150 grader i 20 minuter.
    2. Vispa ihop äggen med grädde och mjölk. Fyll botten med potatis och ost, luftigt men upp till kanten. Häll på äggstanningen. Grädda i 30-35 minuter i 150 grader tills pajen stelnat. Garnera med räkor och hackad gräslök om du vill.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben