Ostpaj med löjrom och räkor

Serverar: 4 portioner

En god och lite annorlunda paj utan vanligt pajskal.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 250 g riven smakrik ost
  • 1 ½ dl créme fraiche
  • 50 g löjrom, eller välj sort efter plånbok
  • Några små salladsblad
  • 1 liten rödlök
  • Ca 20 färska räkor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt, peppar och lite muskotnöt. Blanda ner riven ost och häll allt i fyra pajformar. Låt stå i ugnen 20 minuter.
    3. Ta ut pajerna ur sina formar och lägg på tallrikar. Lägg upp en klick med créme fraiche och en klick med löjrom. Lägg upp ett litet salladsblad på varje paj. Hacka rödlöken fint och strö över. Toppa med räkorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben