Ostpaket med fetaost och halloumi

Serverar: 20 portioner

Tid: 45 minuter

Gott drinktilltugg eller gott som förrätt innan grillningen i sommar. Jag har tolkat om grundreceptet en hel del, men gott blir det till ett glass kallt vitt vin eller öl.

Ingredienser

  • 16 ark filodeg ,ca 250 g
  • ca 50 g smält smör
  • ca 50 g olivolja
  • 200 g fetaost eller hälften fetaost och hälften kesella gourmet
  • 100 g halloumi
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk torkad/färsk oregano
  • ½ tsk torkad/färsk timjan eller persilja
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Blanda smulad fetaost och riven halloumi och ev kesella gourmet. Pressa vitlök, persilja och kryddor i fyllningen tillsätt ägget i smeten och blanda om. Lägg två filodegsark på varandra. (tänk på att täcka de övriga med fuktig duk så att de inte torkar) Pensla med smält smör-oljeblandningen på det översta arket. Skär ca 8 cm breda remsor längs kortsidan. Lägg på en klick, knappt en msk, av fyllningen överst. Ta det ena hörnet på kortsidan och vik över fyllningen in mot den andra långsidan (trekant) och sedan viker du nästa hörn mot nästa sida så att de slutligen blir ett trekantigt paket som är förslutet. Vid sista inviket drar du på lite smör/olja för att klistra igen paketet. Lägg på en ugnsplåt med papper och pensla med "smöroljan". Lägg med skarven neråt. Du måste vara ganska så snabb att göra dessa paket och sedan sätter du in dem i ugnen 175 grader i ca 25-35 min tills de har fått fin färg. Lägg i korg med handduk för att hålla värmen. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben