Ostron- och krabbcocktail med gurka och chili

Serverar: 4 portioner

Lyxig och god cocktail med ostron, krabbkött från en stor king crab (spindelkrabba), den typen av krabba går att beställa hos fiskhandlare. Annan krabba går också bra att använda.

Ingredienser

  • 1 stor gurka
  • ½ grön spansk peppar
  • 1 msk pressad limesaft
  • ½ krm salt
  • 1 liten röd spansk peppar
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 tsk olivolja
  • 1 ben spindelkrabba, king krab (ca 150 g krabbkött)
  • 4 ostron
  • ½ dl sjökorall
  • Lite nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur ca 15 cm av gurkan, spara skal och kärnhus. Skär gurkan i små tärningar, spara till cocktail. Mixa kärnhus och skal med restae av gurkan och urkänad grön pepparfrukt. Smaka av med limesaft och salt. Sila och ställ i kylskåp.
    2. Kärna ur och finhacka röd pepparfrukt och blanda med gurktärningar och gräslök. Smaka av med salt och olivolja.
    3. Ta ur krabbkött. Öppna ostronen. Sila ner ostronvattnet i gurkjuicen. Fördela gurksallad med ostron och krabba i glasskålar. Häll på gurkjuicen och garnera med sjökorall. Mal över lite svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben