Ostscones

Serverar: 2 portioner

Scones är godast varma. Passar både till thée och soppa.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 msk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 50 gram margarin
  • 1 st ägg
  • 2 dl lättfil
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Finfördela margarinet i blandningen till en grynig massa. 3. Blanda fil, ost och ägg för sig och arbeta sedan ner det i mjölblandningen. 4. Forma två runda kakor, ca 1 cm tjocka på en bakplåtspapperklädd plåt. Skär varje kaka i fyra delar. 5. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter tills kakan är gyllenbrun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben