Ostscones

Serverar: 16 portioner

En ny variant av scones

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 0.75 tsk salt
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl vatten
  • 75 g riven 10%-ig ost
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, turkisk yoghurt, vatten och hälften av osten i en bunke. Rör ihop alltsammans till en deg. Dela degen i 16 bitar.
    2. Rulla varje degbit till en bulle (om degen är kladdig - ta lite mjöl på händerna). Lägg bullen på ett bakplåtspapper på en plåt. Platta till bullen något. Strö på resten av osten.
    3. Grädda sconsen i 250 grader i ca 15 minuter. Den här typen av scones är godast om de är genomgräddade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben