Ostscones i muffinsform

Serverar: 12 portioner

Duka ett lockande bord och bjud till eftermiddagste. Servera dessa lättbakade och utsökt goda scones med lite mjukost eller marmelad.

Ingredienser

  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 msk senapspulver
  • 1/4 dl polenta
  • 40 g smör eller margarin
  • matfett eller olja till formen
  • 1 dl riven ost
  • 1-2 msk riven parmesanost
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl naturell lättyoghurt
  • ½ dl vatten eller lättmjölk
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Sätt ugnsgallret i mitten av ugnen. Pensla 12 muffinsformar eller en bakplåt för muffins med matfett eller olja.
    2. Blanda de torra ingredienserna och de båda ostsorterna i en matberedare. Tillsätt matfettet i bitar och kör maskinen till en jämn och lite kornig blandning.
    3. Vispa sönder äggen och blanda med yoghurt och vatten eller lättmjölk. Häll ner vätskan i matarröret under maskinens gång och arbeta snabbt samman på högsta hastighet. OBS! Kör inte maskinen för länge utan bara precis tills smeten har blandats.
    4. Skeda upp smeten i muffinsformarna och jämna till ytan.
    5. Grädda i 45 minuter eller tills bröden är gyllenbruna och genomgräddade. Servera dem varma eller ljumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben